Yesssss,

Wie ben ik?

Yesssss,

Wie ben ik?

Thailand

Mijn naam is Suzanne Bethlehem. Ik heb van 2006 t/m 2009 in Thailand gewoond en ben daar in aanraking gekomen met de muay thai en Yoga. Voordat ik naar Thailand verhuisde ben ik begonnen met kickboksen bij Clyde Petres in 2004. Bij Clyde heb ik de basis mogen leren van de technieken van het kickboksen en de bokszaktrainingen. Tijdens mijn verblijf in Thailand was twee keer per dag trainen in de muay thai ring de standaard. Via deze weg heb ik mij verder kunnen verdiepen en ervaring opgedaan op het gebied van techniek en lesgeven. En nog steeds tot de dag van vandaag leer ik nieuwe dingen, een heerlijk nooit uitgeleerd proces!

Omdat ik na de vierde keer in de ring een knieblessure had opgelopen maar niet mijn rust kon vinden ben ik met yoga begonnen. In het begin van mijn yoga avontuur ging het voornamelijk om het fysieke gedeelte waaruit ik mijn voldoening haalde. Maar naarmate ik steeds meer op de mat stond merkte ik dat het niet meer alleen om de yogahoudingen ging, maar meer om de ademhaling en hoe ik reageerde als iets mij niet lukte of als ik niet lekker in mijn vel zat.

Yoga begint pas als je van de mat af komt.... en wow dat is zo waar! Het beoefenen van Yoga liet me nadenken over mijn leven, elke keer weer, hoe sta ik erin, wat wil ik bereiken, wat straal ik uit, waar krijg ik energie van, wanneer is het ego aan het woord en wanneer mijn hart. Wat een bewustwordingsproces is het geworden en nog steeds, zo waardevol, een levenslang cadeau! Tijdens mijn jaren in Thailand heb ik een Yoga teacher training gevolgd bij Absolute Yoga en mijn certificaat behaald. Daardoor heb ik ruim een jaar 6 dagen in de week met veel plezier les kunnen geven voordat ik terugkeerde naar Nederland.

Terugkeer naar Nederland

Na het terugkeren naar Nederland met alleen een tas kleding en ongepland een kindje in mijn buik heb ik de Yoga harder dan ooit nodig gehad. Ik had graag meteen weer yogales willen geven maar overal waar ik terecht kon was op freelance basis. Als toekomstige alleenstaande mama kon ik dat risico niet nemen. Met veel steun van mijn moeder ben ik de opleiding als verpleegkundige gaan volgen toen mijn dochtertje 7 maanden oud was. Het was een drukke periode, school, werk, huishouden en mama zijn. Naast de kracht en motivatie wat ik kreeg van mijn dochtertje om niet op te geven heeft de Yoga mij ook veel geholpen. Om even dat rustmoment terug te kunnen vinden, terug te komen naar wie ik was, en tot mezelf te kunnen komen tijdens de hectiek van de alledaagse situaties om mij heen. En tegelijkertijd vond ik het heerlijk om al mijn frustraties, emoties en gevoelens kwijt te kunnen tijdens de bokszak trainingen die ik nog af en toe volgde tussen alles door… en daar werden de eerste zaadjes geplant voor RootBoxing.

Naast RootBoxing

Naast het verzorgen van de RootBoxing lessen werk ik alweer sinds 2013 op de afdeling psychiatrie in het OLVG West in Amsterdam. Op deze dynamische afdeling kom ik van alles tegen. Van psychoses tot eetstoornissen, van depressies tot manische ontregeling, van angststoornissen tot persoonlijkheidsproblematiek… noem het maar op… en wow ieder mens is zo uniek! Hoe de ene persoon een depressie beleeft en ervaart kan de andere persoon dat weer totaal anders ervaren en heeft daarbij ook een totaal andere benadering en handvatten nodig. En ja helaas nog steeds is het vaak een onbegrepen iets… je kan beter je been in tien stukken breken dan door een zware depressie of wat dan ook gaan… Omdat het niet zichtbaar is blijft er vaak toch nog een taboe over heersen..


Tijdens de sessies van RootBoxing ben ik er niet om te diagnosticeren, ik schrijf ook nooit wat op wat er tijdens de sessie gedeeld wordt. Mensen hoeven niet eens te delen of te praten… soms is het tijdens de sessie stil en worden er weinig woorden gedeeld en gebeurt er veel op energetisch gebied, en soms wordt er veel gesproken en gedeeld. Wat tijdens de sessies eruit komt blijft daar en wordt meegenomen in het energie van het leven en zo kan het weer opgelost worden.

Fysieke en mentale reis

Weet dat je niet alleen bent! Je bent niet gek en niet vreemd of raar! Ons hoofd, met al die gedachtes, vastgeroeste overtuigingen over onszelf en de wereld om ons heen spelen af in ieders hoofd. Soms lijkt het wel hoe meer je bewust hiervan wordt hoe meer of erger het lijkt te worden… ons hoofd wat soms als een vloek aanwezig kan zijn… en tegelijkertijd kunnen we ook niet zonder. En die vloek… jah ook ik ben zo vaak over mijn eigen grenzen heen gegaan, zowel fysiek als mentaal. Ik was vaak in conflict met mijn eigen emoties en gedachtes, en geloofde dat die er niet altijd mochten zijn.

In mijn eigen zoektocht en ontdekkingsreis naar mezelf heb ik de kracht van niet alleen stilte en bereidheid ervaren maar ook de kracht van overgave… leven in overgave en vertrouwen. Vertrouwen dat wat er bedoeld is op je levenspad verschijnt… Vertrouwen dat het leven ons mogelijkheden aanbiedt om aan te pakken en zo ons pad te bewandelen.

Maar wow leven in overgave is niet niets… en gebeurt niet zomaar met het omzetten van een knopje. Soms wil ons hoofd van alles en denkt het allemaal te weten. Er zijn genoeg overtuigingen, emoties en gevoelens die ons tegenhouden om te leven vanuit volle overgave… en al die overtuigingen, gevoelens en emoties bij elkaar komen vanuit angst. Angst om te falen, angst om tekort te doen, angst om controle te verliezen, angst om anders te zijn, angst om er niet bij te horen, angst om het niet te kunnen… en noem het maar op… ik heb ze allemaal doorleefd en nog steeds steken ze hier en daar de kop op.

Maar hoe meer ik vanuit mijn intuïtie met vertrouwen en mijn hart leef hoe meer het leven moeiteloos verloopt en zich ontvouwt. Aanwezig te zijn in het moment, te ademen, te vertrouwen dat het leven voor jou gebeurt en niet tegen jou… staan vanuit je eigen heerlijke mooie unieke kracht die je hebt meegekregen van ons thuis, het thuis van voor ons geboorte… Vertrouw… Adem… en geef jezelf maar over aan het Leven.

Wil je met mij in contact komen?

Vul gemakkelijk het formulier in!

Bellen of mailen mag ook altijd.

Nieuwsteeg 44, 1621 EE Hoorn, Nederland

KVK nummer: 67621864

BTW nummer: NL187922664B0

KVK nummer: 67621864

BTW nummer: NL187922664B0

De Oude Veiling 107, 1689 AD Zwaag, Nederland